Skip to content

Υπηρεσίες

Σκοπός είναι να σας βοηθήσω μέσω υγιεινών επιλογών,

να πετύχετε την υγεία και ευεξία.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω όσους έχουν απογοητευτεί από τις δίαιτες στο παρελθόν, να αλλάξουν τη σχέση τους με το φαγητό καθοδηγώντας τους όσον αφορά την  διατροφή σε συνδυασμό με την εικόνα του σώματος τους. Μαθαίνουμε πώς να ανακαλύψουμε ξανά τη χαρά του φαγητού, πώς να ανταποκρινόμαστε στα σημάδια της πείνας και του κορεσμού, πώς να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το φαγητό και πώς να πούμε αντίο στις δίαιτες μια για πάντα. Σπάμε τον κύκλο δίαιτα – κρεπάλη- ενοχές ώστε να μην εξαντλούμε όλη την πνευματική ενέργεια που ξοδεύουμε στο να σκεφτόμαστε το φαγητό και το σώμα μας και να αξιοποιήσετε τον χρόνο αυτό κάπου αλλού. Θα σε βοηθήσω να αναπτύξεις μακροπρόθεσμες και βιώσιμες συμπεριφορές απέναντι στο φαγητό και την άσκηση χωρίς να νιώθεις στέρηση και πίεση.

Μελέτη Διατροφικού Προφίλ και Διατροφική Αξιολόγηση

Η διατροφική αξιολόγηση είναι μια διαδικασία που έχει ως σκοπό την καταγραφή και την αξιολόγηση της κατάστασης υγείας, ανάπτυξης ή θρέψης του ατόμου. Κύρια μέρη που λαμβάνονται είναι το ιατρικό ιστορικό, η διαιτητική πρόσληψη αλλά και η αξιολόγηση ανθρωπομετρικών, βιοχημικών και κλινικών δεικτών.

Αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων

Η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει θετικά στην πρόληψη  νοσημάτων και στη βελτίωση της πορείας της υγείας σε υπάρχουσα νόσο. Ενδεικτικά οι πιο συνηθισμένες ασθένειες που αντιμετωπίζονται από διαιτητική παρέμβαση είναι:

Ομάδες με ιδιαίτερες απαιτήσεις

Προγράμματα Διατροφής για Παιδιά και Εφήβους

Η σωστή διατροφή κατά την παιδική ηλικία είναι η  βάση για την ανάπτυξη ενός υγιούς οργανισμού κατά την ενήλικη ζωή. Οι ανάγκες διαμορφώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οργανισμού σε ενέργεια. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν την σωστή ανάπτυξη τόσο του εγκεφάλου, των οργάνων του αλλά και της οστικής του μάζας.

Ειδικά Προγράμματα για Αθλητές

 Καθώς όμως τα προγράμματα των προπονήσεων γίνονται όλο και πιο απαιτητικά και η διάκριση σε όλα τα αγωνίσματα κρίνεται σε λεπτομέρειες, η βέλτιστη διατροφή αποτελεί το σύμμαχο που μπορεί να προάγει την αθλητική απόδοση και να κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Εμμηνόπαυση

Αποτελεί φυσιολογικό μέρος της αναπαραγωγικής ωρίμανσης των γυναικών και επέρχεται σταδιακά, καθώς τα επίπεδα τον ορμονών που παράγουν οι ωοθήκες (οιστρογόνα) μειώνονται. Κατά μέσο όρο εμφανίζεται στα 47-50 έτη. Οι ορμονικές αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα και την αλλαγή στη σύσταση σώματος, ευνοώντας την εναπόθεση λίπους και τη μείωση της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, η κατανομή του λίπους αλλάζει και το αποθηκευμένο λίπος, συσσωρεύεται πλέον περισσότερο στην κοιλιακή περιοχή παρά στους γοφούς.

Τρίτη ηλικία

Αφορά άτομα 65 ετών και άνω. Είναι μια περίοδος ζωής που χρήζει διατροφικής προσοχής, καθώς τα άτομα αυτά είναι πιο ευάλωτα σε χρόνια νοσήματα, λαμβάνουν αρκετά φάρμακα και έχουν αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις. Επίσης παρατηρείτε πως συνήθως έχουν κακή θρέψη και αυτό συμβαίνει λόγω των μεταβολών που επιφέρει η γήρανση όσο και ποικίλων ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων.

Ειδικά Προγράμματα για Εγκυμονούσες και Θηλάζουσες

Η εγκυμοσύνη και η γαλουχία θεωρούνται κρίσιμες περίοδοι στη ζωή μιας γυναίκας. Βασικός στόχος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το έμβρυο να αναπτυχθεί σωστά. Επομένως είναι απαραίτητο η μητέρα να ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο διατροφής, για να παρέχει επαρκή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για να καλύψει τις υψηλότερες από τις συνήθεις απαιτήσεις, καθώς και τις ανάγκες του αναπτυσσόμενου εμβρύου.

Διαχείριση σωματικού βάρους

Η διατήρηση του σωματικού βάρους μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια αδυνατίσματος είναι το ζητούμενο για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα όλα τα οφέλη για την υγεία αλλά και για να μην χαθεί το αισθητικό αποτέλεσμα. Βασικός μου στόχος είναι η αναβάθμιση της διατροφικής γνώσης του πελάτη και επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην πορεία

1)Μείωση βάρους, 2) Απώλεια βάρους, 3) Συντήρηση βάρους

  • Η μείωση βάρους σε περίπτωση που το άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο αποτελεί δείκτη καλής υγείας. Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα,  συνδέεται με δυσμενείς επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Από την άλλη μεριά,  η αύξηση  σωματικού βάρους, κρύβει αρκετές δυσκολίες για λιποβαρή άτομα που το επιδιώκουν. Τέλος, η διατήρηση του σωματικού βάρους μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια αδυνατίσματος είναι το ζητούμενο για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα όλα τα οφέλη για την υγεία αλλά και για να μην χαθεί το αισθητικό αποτέλεσμα. Βασικός μου στόχος είναι η αναβάθμιση της διατροφικής γνώσης του πελάτη και επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Εξ Αποστάσεως Παρακολούθηση

Με τη νέα υπηρεσία “online διαιτολόγος” μπορείς και εσύ να αποκτήσεις το δικό σου, εξατομικευμένο διαιτολόγιο από την άνεση του σπιτιού σου. Η επικοινωνία μας μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου με viber, social media ή skype κάθε 1 ή 2 εβδομάδες. Εσείς επιλέγετε την συχνότητα των online συνεδριών, βάσει του καθημερινού σας προγράμματος. Φυσικά, η εβδομαδιαία επικοινωνία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να δίνουμε λύση άμεσα, σε όποια δυσκολία αντιμετωπίσετε. Έτσι θα πετύχουμε στον πιο σύντομο χρόνο ένα πρόγραμμα διατροφής που θα ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας καθημερινό πρόγραμμα.